logo

MyDellos moderne digitale logistikplatform

MyDellos mål er at skabe en digital platform, der vil gøre bestilling og styring af forsendelsestjenester så enkel og nem som muligt for slutbrugeren. Uptime har som udviklingspartner gjort denne vision til virkelighed ved at udvikle en let skalerbar, robust og stærkt integreret applikation, der sikrer den bedst mulige brugeroplevelse for MyDellos kunder.

Med teknologiens løsninger skal kunderne ikke længere bekymre sig om logistikken

De største nyskabelser inden for logistiksektoren i løbet af det sidste halve århundrede har været indførelsen af søcontainere og overgangen til elektroniske fragtbreve. Det er tid til fornyelse, og sammen med Uptime vil MyDello bringe logistikbranchen ind i det 21. århundrede med en digital logistikplatform.

Logistiksektoren er god for 10 billioner euro årligt, men mange af sektorens forretningsprocesser er nøjagtigt de samme som for flere årtier siden. En kunde skal stadig tale med snesevis af forskellige leverandører for at sende sine varer, nogle gange vente en dag eller mere på sagsbehandling, og så skal kunden have styr på alle de trin, som forsendelserne skal gennem for at nå den endelige destination i god behold.

- Hvis vi for eksempel sender varer fra Hong Kong til Tallinn, er der næsten 18 forskellige parter involveret. Alle har deres egne skræddersyede systemer og software, der ikke kan kommunikere med hinanden, og som sådan kræver de alle forskellige oplysninger i en lidt anden form, forklarer Siimu Kaas, it-chef i MyDello, der vil strømline og forenkle denne proces for kunderne.

RANDO SIIMON

Forretningsudviklingschef, Uptime

Kunden ser muligheder

MyDellos løsning hjælper med at løse forsendelsespuslespillet for kunden ved at harmonisere og konsolidere alt nødvendigt i ét system. Inden for MyDello-platformen skal afsenderen kun indsende oplysninger om start og slutpunkt for sin forsendelse og dens dimensioner. Så tager systemet sig af resten. Kunden får vist alle de forskellige muligheder, der er tilgængelige for at levere varen ad luftvejen, ad søvejen eller til lands sammen med prisoplysninger og leveringstider. Med disse informationer ved hånden kan kunderne træffe den beslutning, der passer dem bedst.

– Når du bruger MyDello, behøver du ikke bekymre dig om, hvilken logistik der ligger bag, at dine varer når sikkert og hurtigt frem. I New York er der for eksempel ni forskellige lufthavne, og før MyDello skulle kunderne vide, hvilken lufthavn der var den rigtige til deres forsendelse. Vores system er smart nok til at finde ud af den mest effektive og omkostningseffektive rute for en forsendelse for at komme præcis, hvor den skal hen, siger Siimu Kaas.

Den gennemsigtighed, der tilbydes af MyDellos system, sikrer også betydelige prisbesparelser i de fleste tilfælde.

– Hvis en virksomhed har brugt luftfragt i årevis, kan det vise sig, at vores løsning med eksempelvis at bruge jernbanetransport kan være ti gange billigere, og leveringstiden vil stadig være acceptabel for afsenderen. Kunden har måske aldrig fået tilbudt denne mulighed, og transport via tog har derfor ikke været inde i billedet, slår Siimu Kaas fast.

Avanceret teknisk tilgang

Kristin Kuhlap, projektleder med ansvar for MyDellos udvikling hos Uptime, forklarer, at den innovative tilgang og den ambitiøse plan om at ændre logistiksektoren ved hjælp af digitalisering har skabt en mulighed for at bruge de mest moderne og skudsikre tekniske løsninger, der findes på markedet.

Da MyDello også er en helt ny løsning, betyder det, at der ud fra udviklingsprocessens synspunkt ikke er nogen grund til at bekymre sig om nogen ældre kode – alt kan oprettes ved hjælp af de nyeste teknologier og de nyeste versioner.

Ud over at give brugerne den bedst mulige oplevelse giver den tekniske løsning, der er udviklet af Uptime, også MyDellos eget team mulighed for at holde sig opdateret om alt, hvad det ønsker. For eksempel er systemet integreret med flere eksterne systemer, såsom Business Central og Recommy, hvilket betyder, at medarbejderne har et reelt overblik over alt, hvad der foregår.

Problemer skal løses

Fra et teknisk synspunkt kan brugen af Kubernetes, en tab-in-tab-løsning i brugergrænsefladen, en skræddersyet tabelgenereringsløsning baseret på AG-Grid, brugen af RestfullAPI til backend og frontend-kommunikation og brug af IronPDF til at generere PDF-filer fremhæves.

Derudover er hele projektets dokumentation let tilgængelig og overskuelig via Azure, hvilket betyder, at alle parter nemt kan finde de relevante oplysninger på et hvilket som helst tidspunkt.

Brugen af avancerede løsninger betyder imidlertid ikke, at der ikke er nogen forhindringer eller problemer, der skal overvindes, når det kommer til udviklingsprocessen.

– Jo større og mere komplekst projektet er, desto større er sandsynligheden for, at der sker noget på et tidspunkt. Det vigtige er så at kunne løse disse problemer. Udviklingen af MyDellos platform understreger tydeligt for alle parter vigtigheden af konstant åben kommunikation mellem kunden og udviklingspartneren, behovet for gennemsigtighed og konstante test af enhver afsluttet fase.

– Det er nogle gange nødvendigt at stoppe op et øjeblik, gennemgå hele processen, hvor vi er, og hvad der er sket, og derefter komme tilbage på arbejde, løse eventuelle problemer og komme med yderligere løsninger, der i sidste ende vil føre til en version, som alle kan være stolte af, siger Kristin Kuhlap.

Siimu Kaas deler samme holdning og bemærker, at i tilfælde af problemer skal man ikke bare give op, men se på det store billede, refokusere og finde løsninger, der passer til alle parter.

– I sidste ende får vi et bedre produkt, der gør, hvad der forventes af det, forklarer it-chefen.

Logistikken skal digitaliseres

Ud over de udfordringer, som selve processen giver, kan man også stå over for nogle uventede tekniske udfordringer under udviklingen. Siimu Kaas kommer her med et eksempel med Google-adresser.

– MyDello bruger Google-adresser til at finde den bedst mulige rute. Det kan virke som en simpel ting, men i virkeligheden er hvert land forskelligt, adresseformaterne er unikke og indeholder mere eller mindre information afhængigt af landet. Det betyder, at systemet skal kunne tage højde for alt dette, og en tilsyneladende lille og enkel ting kan blive noget af en udfordring, forklarer han.

MyDello har nu været tilgængelig for kunder i Estland, Letland og Litauen i et stykke tid, og feedbacken har indtil videre været meget positiv. Dette betyder dog ikke, at udviklingsprocessen er forbi. Ud over den fortsatte udvikling af MyDello vil kunstig intelligens blive føjet til MyDello-systemet i fremtiden i kombination med nye funktioner, der vil gøre systemet endnu mere effektivt og tilbyde kunderne endnu flere muligheder.

– Vores mål er at digitalisere logistikken, og vi bevæger os stødt frem mod dette mål, understreger it-chef i MyDello, Siimu Kaas.

Vil du høre mere?

Kontakt os for en snak om, hvordan vi kan hjælpe jer i mål med jeres næste IT-projekt.