Ansatte har møde

React og ASP.NET Core er fundamentet i nyt socialt medie til musikbranchen

I Uptime står vi bag udviklingen af hudda – et nyt socialt medie for musikere, pladeselskaber, spillesteder og dedikerede fans. Bliv klogere på den teknologi og de sprog, der ligger bag udviklingen, når Full Stack Developer, Mikkel Nøhr Buhl, tager dig med ind i motorrummet.

Frontend tager føringen med React

Vi starter med at dykke ned i udviklingen af frontenden på den nye sociale medieplatform. Her har vi anvendt React, der er udviklet af Facebook. Biblioteket er bredt og gennemtestet til at bygge sociale medier af.

Som du sikkert ved, findes der også andre store spillere inden for frontend udvikling som for eksempel Vue.js og Angular. Dem bruger vi ofte, men vi må også indrømme, at det var lidt en no-brainer at gå med React i udviklingen af hudda.

Til den her type af udviklingsopgaver, har React langt de fleste pakker og færdige moduler, der gør hele udviklingsprocessen mere smidig og hurtigere, ligesom det reducerer omkostningerne for kunden, at vi ikke skal skrive hele koden fra bunden.

F.eks. anvender vi en lightbox pakke. Det er en gallerivisning, der giver en rigtig god finish til de billeder, brugerne ligger ud på siden. Det er smart, at vi ikke skal bruge tiden på at udvikle et helt nyt modul til det, men blot kan hente det i biblioteket.

React bruger som standard JavaScript, men vi har i dette tilfælde valgt at gå med TypeScript, da det nemmere og hurtigere kan hjælpe os med at fange og løse eventuelle fejl.

React er førende inden for front end, og der findes et stort økosystem, hvor vi udviklere hjælper hinanden og kan læse, hvordan andre har løst en problemstilling, vi måske selv sidder med. Det er også et vigtigt argument for, at vi valgte at gå med React.

Se vores case med hudda.

hudda lever livet i backenden

Når en ny bruger vil registrere sig på hudda med en profil, bliver backend API’en lidt populært sagt kontaktet af en request fra frontenden, der indeholder alle de nødvendige parametre. Når du trykker på registrér, får du en automatisk genereret velkomst e-mail. Du bliver logget ind og får adgang til alle features på den sociale medieplatform.

Backenden i hudda er udviklet i frameworket ASP.NET Core 6, mens selve sproget er C#. ASP.NET Core er valgt, fordi det til opbygning af en backend API er klart det hurtigste mainstream framework. Hastigheden er kort sagt imponerende.

I Uptime er vi også glade for at kode i Laravel PHP, men i hudda løsningen er vi som sagt gået med ASP.NET Core. Det er vi fordi, C# og ASP.NET Core i kombination er rigtig gode til at håndtere flere brugere på én gang. Dermed kvalificerer de sig til et socialt medie, hvor det forventes at antallet af brugere stiger eksponentielt.

ASP.NET Core er udviklet af Microsoft. Det er et framework, som har været under konstant udvikling gennem årene. Det værdsætter vi i Uptime, hvor vi altid er på forkant med de nyeste teknologier. Vi er ikke bange for at kaste os ud på ”dybt” vand. Men det handler altid om, hvilken teknologi der er den bedste for kundens løsning. Her går vi aldrig på kompromis, og derfor er ASP.NET Core valgt til hudda.

Samtidig er det fedt at arbejde med en teknologi, som jeg og teamet er trygge ved. Det giver en positiv oplevelse for hele teamet, at vi har erfaring med de valgte teknologier og kan lave noget lækker kode, der er fedt at arbejde videre på for vores kolleger.

Arbejder du selv som udvikler, ved du, at det er den fedeste oplevelse, når man nemt kan læse, hvad koden gør blot ved at kigge på den. Når en kode er godt struktureret, er det ikke svært at lave om eller tilføje nye funktioner. Det har vi oplevet i udviklingen af hudda, og det gør hele teamet stolte, at vi er lykkes med at udvikle og skrive en bundsolid kode.

Se hudda kundecase.

Brug for vores hjælp?

Har du spørgsmål til teknologier, sprog og frameworks, eller har du brug for hjælp til at få dit IT-projekt i mål?

Tag en uforpligtende snak med Business Development Manager Johan Pedersen på +45 25 99 87 40 eller johan.pedersen@uptimedevelopment.dk.

Vil du høre mere?

Kontakt os for en snak om, hvordan vi kan hjælpe jer i mål med jeres næste IT-projekt.

kontakt johan

Johan Pedersen

Business Development Manager