ceo

Uptimes CEO: Der er altid plads til nye dygtige mennesker i IT-virksomheder

Manglen på arbejdskraft i IT-sektoren er ikke længere en overraskelse for nogen. Ifølge forskellige prognoser vil titusindvis af nye mennesker blive ansat i IT-branchen i de kommende år, og sideløbende med allerede etablerede virksomheder åbner nye firmaer dørene hver dag, og de vil også byde sig til over for dygtige udviklere, projektledere og IT-arkitekter.

– Verden bliver mere og mere teknisk. Ja faktisk er der mere teknologi i nutidens telefoner end i computeren, der sendte de første folk til månen. Det betyder, at der skal mere og mere software til for at styre det hele. Virksomheder og det offentlige er i konstant udvikling. Her er det især processer, der bliver automatiseret og digitaliseret for at opnå højere effektivitet. Alt sammen skaber det et stigende behov for kompetente mennesker, der kan omsætte ideer til virkelighed, forklarer Ronni Haastrup Madsen, der er CEO i Uptime Danmark.

Udover at der opstår ​​nye behov, er det også værd at bemærke, at alt hvad der allerede er blevet udviklet også udvikler sig til noget større og mere komplekst. Det betyder, at mange virksomheder, der allerede har implementeret forskellige digitale løsninger, nu forventer endnu mere af deres valgte software.

– Konsekvensen er flere udviklingsopgaver og et endnu større behov for at finde personer med de nødvendige kompetencer. Husk også på at mange lidt ældre løsninger hver eneste dag må lade livet og erstattes af nyere systemer, der opfylder nutidens krav. For de der kan og vil, betyder det, at der er stærke jobmuligheder i IT-branchen, fortæller Ronni Haastrup Madsen.

Dygtige udviklere har jobgaranti

Den hurtige udvikling af IT-sektoren har skabt en meget gunstig arbejdssituation for udviklere og andre fagfolk, der opererer i sektoren. Folk, der er interesserede i området, kan være sikre på, at hvis de bruger tid og kræfter på at lære de nødvendige færdigheder, er de sikret beskæftigelse.

Selvom der er mange, der tror, ​​at det var bedre at starte i IT-branchen for 5-7 år siden, er virkeligheden meget anderledes, mener Uptimes danske CEO.

– Set i lyset af IT-verdenens vækstpotentiale og den tydeligt skæve situation på arbejdsmarkedet er det stadig en meget spændende branche at uddanne sig inden for. Det er attraktivt at få foden inden for allerede i dag, men det vil det også være i morgen og om to år. Du kan være sikker på, at hvis du begynder på uddannelsen i dag, har du jobgaranti, når eksamensbeviset udstedes, fortæller Ronni Haastrup Madsen.

Den hastige vækst inden for digitalisering og automatisering er i kombination med de mange nye mennesker, der konstant kommer til feltet, også positivt for medarbejdere, der har arbejdet i branchen i længere tid. På den ene side betyder det konstante behov for nye og stadig mere komplekse systemer, at det altid er muligt at lære noget nyt, prøve nye teknologier og finde løsninger på problemer, der ikke har været mulige før, og dermed holde arbejdet interessant og udfordrende.

Samtidig bringer medarbejder, der slutter sig til teamet, nye ideer og nye tilgange med sig, hvilket gør det muligt for teamet som helhed at lære noget nyt. I de mere traditionelle sektorer kan et ungt teammedlem, der lige er kommet ind i branchen, ofte blive skubbet ind i rollen som lærling. Sådan er det ikke i it-virksomheder, hvor rookies kan komme med deres ideer og tilgange fra dag ét.

Løn alene gør det ikke længere

Taget den vanskelige situation på arbejdsmarkedet i betragtning er det værd at huske på, at udfordringen med at finde de rigtige medarbejdere ikke kun gælder i Danmark. Virksomheder, der opererer på markeder verden over, er i en lignende situation.

Uptime har kontorer i Estland, Polen, Norge, Schweiz og Danmark, og vi kan tydeligt mærke markedstendenser på egen krop.

– De østeuropæiske lande er et godt eksempel på den vanskelige situation, vi står i. Tidligere havde disse lande masser af uudnyttet potentiale i form af dygtige udviklere for it-virksomheder i Vest- og Nordeuropa, der nemt kunne hyre eksterne kompetencer ind. Sådan er det ikke i dag, hvor den digitale udvikling på deres hjemmemarked har gjort det lige så svært at finde dygtige folk her som alle andre steder, forklarer Ronni Haastrup Madsen.

Sammen med kollegerne i Uptime arbejder han derfor konstant på at udvikle et attraktivt arbejdsmiljø, der både kan tiltrække erfarne og talentfulde medarbejdere.

– Det er ikke længere nok blot at tilbyde en høj løn, hvis du vil hyre toptalenter eller erfarne udviklere og projektledere. Vi kan mærke, at ansøgerne i stigende grad går op i virksomhedskulturen, blødere værdier og fleksibilitet. F.eks. i form af hjemmearbejdsplads, siger Ronni Haastrup Madsen.

– Hos Uptime oplever vi, at de længste og mest frugtbare samarbejdsrelationer skabes ved at give eksperter inden for deres felt stabilitet, udviklingsmuligheder, medbestemmelse, ansvar og fleksibilitet. Selvfølgelig spiller fede lokaler og løn en rolle, men hvis de grundlæggende værdier mangler, er det svært at opbygge et motiveret team, der nyder deres arbejde, understreger Uptimes danske CEO.

Læs også om udvikling af app hos os.