Apple-uptime

EU-regler tvinger Apple til at åbne op for App Store

Når du næste gang opdaterer din iPhone eller iPad til iOS version 17.4, får du adgang til en særlig funktion, der giver dig mulighed for at hente dine apps andre steder end i Apples egen App Store. Det er en konsekvens af EU's forordning om digitale markeder (Digital Markets Act), der træder i kraft 7. marts.

I Uptime lister vi her nogle af de fordele, ulemper og muligheder, du vil opleve, når du ikke længere er 100 % bundet til App Store men har mulighed for at downloade iOS-apps fra alternative appmarkedspladser:

1. Øget konkurrence: Forordningen kan bidrage til at skabe større konkurrence på det digitale marked ved at åbne op for nye aktører og mindske magtkoncentrationen hos store tech-virksomheder som Apple. Apple kræver i dag typisk 30 procent af alle indtægterne fra en App. Den nye konkurrence på markedet kan sænke priserne for såvel virksomheder som slutkunder.

2. Forbrugerbeskyttelse: Styrkede forbrugerrettigheder kan være en positiv konsekvens af forordningen, da den kræver større gennemsigtighed omkring priser, vilkår og dataindsamling.

3. Innovation: Ved at reducere restriktioner og barrierer for udviklere kan forordningen fremme innovation og mangfoldighed inden for apps og digitale tjenester. Takket være nye frameworks og API’er til alternative browsermotorer kan udviklere bruge andre browsermotorer end WebKit til browserapps og apps med indbyggede browseroplevelser.

4. Betalingsløsninger: De nye regler betyder, at Apple skal tillade andre betalingsløsninger end Apples egen. Dermed kan udviklere af apps og spil selv vælge, om betalinger skal foregå gennem Apples betalingsløsning eller alternative såkaldte betalingsgateways. Det kunne være leverandører som Amazon Pay, Google Pay, Klarna, PayPal, Stripe og Trustly.

5. Sikkerhedsrisici: Åbningen for alternative app-butikker kan øge risikoen for ondsindede apps med malware, spyware og svindel, da det kan være sværere at opretholde sikkerhedsstandarder på tværs af forskellige platforme sammenlignet med Apples lukkede miljø.

Apple2-uptime

Vil du høre mere?

Kontakt os for en snak om, hvordan vi kan hjælpe jer i mål med jeres næste IT-projekt.

kontakt johan

Johan Pedersen

Business Development Manager